Anasayfa » Genel Bilgiler

This Youth Can Do A Good Job

(Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir)

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülecek “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” Hibe Çağrısı kapsamında yapılan çağrıya Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına projenin sunumu gerçekleştirilmiştir. Proje değerlendirme işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Başvurusu yapılan “This Youth Can Do A Good Job” isimli projemize EuropeAid/168241/ID/ACT/TR/160 referans numarası verilmiştir.

PROJE GENEL BİLGİLERİ

Projenin Çıkış Noktası:

Sanayicinin üç ana başlıktaki ihtiyaçları için gerekli nitelikli personel ihtiyacıdır.

1- Yeni ürün tasarımı ve üretimi için bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM)
2- Daha verimli ve rekabetçi olabilmeleri için endüstriyel otomasyon (Endüstri 4.0) ve bakım
3- Sürdürülebilir ve ekolojik büyüme için yenilenebilir enerji.

Ayrıca proje inovasyon ve girişimcilik konularında eğitim ve bütünleştirici faaliyetler ile sanayinin gelişen güncel teknoloji ve yenilikçi ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yöneliktir.

Proje kapsamında TR83 bölgesinde yaşayan toplam 60 NEET’e (20 kişiden oluşan üç grup) aşağıdaki başlıklarda eğitimler düzenlenerek istihdam edilebilirlikleri arttırılacaktır.

1- Bilgisayar destekli tasarım ve üretim
2- Endüstriyel otomasyon
3- Yenilenebilir enerji

Projenin Eş Başvuru Sahibi: Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü

Projenin İştirakçileri:

1- Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş
2- Borsan Kablo, Elektrik, Aydınlatma San. ve Tic. A.Ş.
3- 3EMS Elektrik Otomasyon Proje San. ve Tic. Ltd. Şti
4- Demirel Kalıp Metal İşl. Mak. San. Tic. Ltd. Şti.
5- Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A. Ş.
6- Kalyoncu Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti.

Proje iştirakçileri projenin eğitim faaliyetlerinde yer alan staj, işbaşı eğitimleri, seminer, konferans ve teknik gezi gibi konularda destek verecektir.
Her kursiyer toplamda 80 iş günü eğitim faaliyetlerine katılacak ve katılım sağladığı gün başına 10 Euro cep harçlığı alacaktır. Eğitim sonunda proje paydaşları belirledikleri sayılardaki başarılı kursiyerleri işletmelerinde istihdam edebileceklerdir.

PROJENİN BEKLENEN ÇIKTILARI

2- Mesleki niteliği arttırılmış 60 genç
3- Üniversite-Sanayi arasında 20 adet işbirliği protokolü
4- Proje faaliyetlerine katılan 2500 kişi