Proje kapsamında verilecek eğitim faaliyetleri aşağıdaki gibidir.
Genel Mesleki Eğitim Dersleri: Projenin istihdam sağlamayı amaçladığı bilgisayarlı tasarım ve üretim, yenilenebilir enerji, otomasyon ve bakım-onarım konularında gerekli olan mesleki bilgi ve becerileri kazandıracak derslerden oluşmaktadır.
1. Grup: Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim 240 ders saati
2. Grup: Yenilenebilir Enerji Sistemleri 240 ders saati
3. Grup: Endüstriyel Otomasyon Sistemleri 240 ders saati
Yeterliğe Dayalı Modül Eğitimi: Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış alanında Bakım ve Onarım faaliyetlerini içeren eğitim modüllerinin eğitimleri verilecektir.
1. Grup: Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim
Makine Teknolojisi Alanı
Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Makine Bakım Ve Onarım 40 ders saati
2. Grup: Yenilenebilir Enerji Sistemleri
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Yüksek Gerilim Sistemleri 40 ders saati
3. Grup: Endüstriyel Otomasyon Sistemleri
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Endüstriyel Bakım Onarım 40 ders saati
Kişisel Gelişim Eğitimleri: Kişisel gelişim eğitimleri kursiyerlerin iş hayatında ast ve üst personel ile nasıl iletişim kuracağı, iş ortamına ve takım çalışmasına uyum sağlama, liderlik etme, karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilme ve iş kazası ve güvenliği konusunda dikkat etmeleri gereken konular için gerekli eğitimler verilecektir.
Etkili İletişim Teknikleri 10 ders saati
Liderlik ve Motivasyon 10 ders saati
Problem Çözme Yöntemleri 12 ders saati
İş Sağlığı ve Güvenliği 24 ders saati
Çevre, Sürdürülebilirlik ve Farkındalık Eğitimi: Sürdürülebilir bir dünya için farkındalık artırılması ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak için eğitimler verilecektir.
Çevre Koruma 8 ders saati
Yenilenebilir Enerji 8 ders saati
Enerji Verimliliği 8 ders saati
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi: KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen kursiyerlerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenmektedir.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 16 ders saati
İşbaşı Eğitimleri: 45 saatlik işbaşı eğitimi, proje kapsamındaki mesleki eğitim alan işsiz gençlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen bir programdır.
Staj Faaliyeti: Tüm eğitimleri sektörün içinde yaşayarak görecek ve deneyim kazanacakları bir işyerinde 20 iş günü staj yapacaktır.